Урсула фон дер Лайен идва в България

Техническите преговори с Европейската комисия по повод Националния план за възстановяване и устойчивост приключиха. Това написа в пост в социалната мрежа Facebook министър-председателят Кирил Петков, който е на официална визита в Брюксел. 

„Завършихме на техническо ниво преговорите с Европейската комисия.  Радвам се, че Урсула фон дер Лайен скоро идва в България, за да подпишем Националния план за възстановяване и устойчивост. Благодаря на целия екип на Министерството на финансите (и Министерство на правосъдието, Министерство на енергетиката), както и на всички други министерства, които работиха толкова много, за да стигнем до тук”, написа премиерът.

От ЕК не потвърждават тази информация, но уточняват, че Комисията трябва да напише препоръка. Тя трябва да бъде разгледана от другите страни, след това от финансовите министри и едва след това, ако те се съгласят, Планът се приема.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.