Най-много са подадените от южните райони на града

На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали аварийните екипи на Столичната община заради силния вятър. Общо 8 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са работили заедно с пожарната на терен през нощта и продължават. Най-много са били сигналите в южните райони на града като „Витоша“, „Панчарево“, „Овча купел“, „Младост“.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ВЯТЪРА РАЙОНИ ВИЖТЕ ТУК

Огромно дърво падна върху трамвайна линия на бул. „Овча купел”. При инцидента няма пострадали, а движението е било възстановено бързо. Няма щети по релсовия път. Екипи на пожарната и на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са реагирали своевременно, обясни Красимир Димитров от Столичната община. 

Кран се стовари върху строителна площадка в столичния квартал „Овча купел“. Причина за инцидента стана вятърът, на чиято сила не е устояло съоръжението. Няма пострадали хора. 

Снимка: Кирил Димитров, Facebook група "Овча купел" 1

Частично бедствено положение във Враца заради силния вятър

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова фирмите, ангажирани с почистването на града, трябва да увеличат екипите си на терен и да организират почистването на тротоари, пътни платна и дъждоприемните шахти, а екипите на „Зелена система“ - алеите на паркове и градини в града. Районните администрации трябва да ангажират съответните звена за почистването на междублоковите пространства в кварталите.

Красимир Димитров от Столична община заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS, че продължават действията по почистване на засегнатите райони в столицата.

„Имаме много сигнали за паднали ламарини от покриви и необезопасени обекти, оградите са паднали или са по пътното платно”, каза Димитров.

Днес отново е обявен жълт код за силен вятър. От Общината напомнят на гражданите да бъдат внимателни, защото силният вятър продължава и през деня. Собствениците да обезопасят своите балкони от падащи предмети. Строителните фирми да прегледат оградите и скелетата на своите обекти, а търговските фирми - рекламно-информационните си елементи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.