Полските водачи са задържани за срок от 24 часа

Досъдебно производство е започнато срещу полски водачи на товарни автомобили, които са заподозрени за извършено  нападение на шофьор на главния път Е-79 край Враца. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

Пиян наръга с нож таксиметров шофьор в Хасково

Тази сутрин е получено съобщение от 45-годишен мъж от село Ботуня, че движейки се с личния си товарен автомобил по път Е-79, в района на “Железният мост” край Враца, е засечен и принуден да спре от група товарни автомобили с полска регистрация. Двама от водачите са го нападнали и удряли в областта на лицето. Строшено е и лявото панорамно стъкло на колата му, допълват от полицията.

След получаване на сигнала и при последвали незабавни полицейски действия, групата от общо седем полски тежкотоварни автомобила е установена да се придвижва в района на път Е-79 при село Люти дол, където колите са спрени от служители на Районното управление (РУ) в Мездра. Водачите са отведени в РУ-Враца за изясняване на случая. Проведени са разпити с преводач. 

Продължават процесуално-следствените действия, уточняват от полицията. Полските водачи са задържани за срок до 24 часа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор:
Източник: БТА