Джанет Йелън е категорична, че администрацията на Байдън е решeна да държи Русия отговорна за нейното поведение и нарушенията на международното право

Съединените щати и техните партньори не възнамеряват да толерират действията на други страни, които подкопават санкциите срещу Русия. Това обяви в сряда финансовият министър на САЩ Джанет Йелън по време на реч пред „Атлантическия съвет”.

Според нея някои държави продължават да не правят нищо, като се надяват на възможности за собствено обогатяване чрез поддържане на отношения с Русия и запълване на празнините, оставени от други.

"Такива мотиви са недалновидни", каза Йелън, цитирана от агенциите.

Сръбският вътрешен министър: Няма да въвеждаме санкции срещу Русия

"Нека бъдем наясно, обединена коалиция от държави, които са наложили санкции, няма да бъде безразлична към действията, които подкопават тези санкции”, подчерта тя.

Йелън каза, че войната между Русия и Украйна е променила перспективите за световната икономика и администрацията на Байдън е решeна да държи Русия отговорна за нейното поведение и нарушенията на международното право.

„Бъдете сигурни, че докато Путин не сложи край на отвратителната си война, администрацията на Байдън ще работи с нашите партньори, за да тласне Русия към икономическа, финансова и стратегическа изолация“, отбеляза Джанет Йелън.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС