Те бяха наложени заради COVID-19

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията обявиха, че са отменили препоръките си във връзка с COVID-19 да не се пътува до около 90 международни дестинации, сред които е и България, предаде Ройтерс.

Миналата седмица федералната здравна агенция каза, че преразглежда препоръките си за пътуване и т. нар. четвърто ниво за опасност от COVID ще се запази само в случаи на "специални обстоятелства, като бързо увеличаване на случаите или изключително голям брой случаи".

Сред държавите и регионите, които вече са на трето, "високо" ниво на опасност, на неваксинираните срещу COVID американци все така се препоръчва да не пътуват до тях, са Великобритания, Франция, Израел, Турция, Австралия, Гърция, Хонконг, Италия, Япония, Южна Корея, Испания и Русия. Други такива страни са Швейцария, Австрия, Белгия, България, Република Южна Африка, Чили, Чехия, Йордания, Ливан, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Полша, Сомалия, Уругвай и Виетнам.

Понастоящем ЦКПЗ не са включили нито една държава в четвърто ниво, преименувано на „Специални обстоятелства/Не пътувайте“.

Миналата седмица Държавният департамент също заяви, че рязко ограничава препоръките да не се пътува за международни дестинации.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА