Това станало с помощта на дрон

Върху една от фигурите на Паметника на Съветската армия беше нарисувано украинското знаме. Това станало с помощта на дрон рано сутринта на 9 май - Деня на Европа.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Малко по-късно се стигна и до напрежение между хора, които категорично подкрепят идеята за изпращането на военна техника в Украйна и такива – които са против. През цялата изминала нощ в района на паметника имаше засилено полицейско присъствие.

Припомняме, че и миналата седмица се стигна до сблъсъци, когато активисти се опитаха да опаковат статуите с флаговете на България и Украйна. 

Посолството на Русия в София определи заливането на момумента с боя като "вандалска постъпка" в пост на официалната си страница във Facebook. 

 

"Украинските вандали, които са направили това, са искали да кажат, че за тях жертвите сред участниците на българското антифашистко движение нямат никаква ценност. Особено цинично изглежда хитлеристката свастика на централната плоча на мемориала. За съжаление, отбелязваме, че нацизмът все още не е изкоренен в Европа даже с оглед на това, каква цена е платена за победата над него", отбелязват от дипломатическата служба.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.