Американският транспортен бранш настоява за отпадане на задължителното тестване на напълно ваксинирани

Федералните власти в САЩ ще продължат да изискват от всички пристигащи от чужбина, независимо от имунизациония си статус, да представят тест за коронавирус с отрицателен резултат, за да бъдат допуснати в страната, предаде ДПА, като се позова на Белия дом.

"Ние непрекъснато преоценяваме своята политика; тестовите изисквания преди отпътуването остават в сила, каквито са днес", каза говорителката на американското президентство Карин Жан-Пиер. По думите ѝ промени в правилата ще се правят единствено въз основа на заключенията на здравни и медицински експерти.

ЕК предоговаря количествата ваксини на "Модерна" заради намаляла необходимост

Американският транспортен бранш настоява за отпадане на задължителното тестване на напълно ваксинирани пътници. В съвместно писмо на авиокомпании, летища, хотелски вериги и асоциации, изпратено миналия месец до координатора за коронавируса към Белия дом, се предупреждава, че икономическите загуби заради това изискване са значителни. По сухопътните граници на САЩ с Канада и Мексико няма задължително тестване, се отбелязва в текста.

ЕМА започна оценка на ваксината на Moderna за деца под 6 години

Според действащите правила пристигащите в Съединените щати трябва да са си направили тест за коронавирус ден преди своя полет. Това се отнася както за чужденци, така и за граждани на САЩ, независимо от техния имунизационен статус. Преболедувалите КОВИД-19, възстановили се наскоро и предявили съответен документ от лекар или здравни власти, са освободени от изискването за тест. Пътуващите със самолети по вътрешни полети в Съединените щати са освободени от задължително тестване; освен това, по решение на федерален съд, вече не трябва да носят маска на борда, припомня ДПА.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА