Трагичният инцидент е станал на 383-ия километър от АМ „Хемус”

30-годишен мъж загина, след като се е опитал да помогне при катастрофа на АМ „Хемус”. Мъжът е спрял в аварийната лента и е излязъл от автомобила си, за да окаже съдействие, след което е бил пометен от друг автомобил. Вследствие на удара мъжът загива на място, а близки на починалия настояват за справедливост. Трагичният инцидент е станал на 383-ия километър от аутобана в посока Варна.

След катастрофата между влак и камион: Ще бъде ли обезопасен жп прелезът

Началникът на сектор „Пътна полиция” – Варна гл. инспектор Петко Камбуров каза за NOVA, че водачът на автомобила, който удря мъжа, е загубил контрол върху превозното средство заради мократа пътна настилка. Той е ударил паркирана кола, а тя прегазила жертвата. Тестовете за алкохол и наркотици на водача са били отрицателни.

Два тира изгоряха на магистрала "Тракия" (ВИДЕО)

Искра Ивелинова е приятелка на загиналия и е станала очевидец на инцидента. По думите й колата, която ударила приятеля й, се движила с превишена скорост. Приятелите на загиналия мъж искат справедливо наказание за виновника.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.