85-годишният Франциск страда от болки в дясното коляно

Папа Франциск е отложил предстоящото си пътуване до Демократична република Конго (ДРК) и Южен Судан поради продължаващ проблем с коляното, съобщиха от Ватикана. Пътуването, първоначално планирано за периода от 2 до 7 юли, ще бъде осъществено в подходящо време, въпреки че не е определена нова дата.

„По молба на неговите лекари и за да не застраши резултатите от терапията, която провежда за коляното си, за съжаление Светият отец е принуден да отложи апостолическото си пътуване до Демократична република Конго и до Южен Судан”, се казва в изявление на ватиканския говорител Матео Бруни.

Папата ще посети ДР Конго и Южен Судан

През последните седмици 85-годишният Франциск страда от болки в дясното коляно и миналия месец за първи път разчиташе на инвалидна количка по време на публично събитие. Ватиканът не е съобщил официално какъв е проблемът, въпреки че източници на АФП твърдят, че той има хроничен артрит. Самият папа също е говорил за увредена връзка на коляното си.

Миналия месец той заяви пред италианския вестник „Кориере дела сера”, че ще му бъде направена интервенция с инфилтрация, която според източници от Ватикана включва инжектиране на противовъзпалителни средства в ставите.

Съпруги на военни от полка "Азов" се срещнаха с папата (СНИМКИ)

Папата трябваше да посети столицата на ДРК Киншаса, както и Гома, главния град в размирната източна провинция Северно Киву. След това щеше да се отправи към Южен Судан и да посети столицата Джуба. Архиепископът на Джуба Стивън Амейу насърчи хората да приемат ситуацията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова
Източник: БГНЕС