Възможно най-тежкият опонент се падна на "Левски"

ЦСКА започва срещу Македония (Гьорче Петров) участието в Европа. Това отреди тегленият днес жребий в Нион за втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. "Червените" ще са домакини в първия мач, който ще се проведе на 21 юли и ще е на стадион "Българска армия", а реваншът е седмица по-късно в Северна Македония. Останалите потенциални съперници на българския тим бяха Динамо Минск/Дечич, Арис Лимасол, Сабуртало/Партизани и Велес.

Възможно най-тежкият съперник се падна на "Левски". "Сините" ще срещнат гръцкия ПАОК. Българите, които бяха непоставени, ще са домакини в първата среща, която ще се играе на 21 юли, а реваншът в Гърция е седмица по-късно - 28 юли. Останалите възможности бяха Риека, Витория, Чукарички и победителя от двубоя между Лачи (Албания) и Искра (Черна гора).

"Лудогорец" научи първия си съперник за Шампионската лига

"Ботев" Пд също нямаше късмет. "Жълто-черните" ще играят с кипърския АПОЕЛ (Никозия). Пловдивският , който също беше в урната на по-слабите отбори, ще приеме съперника си на 21 юли, след което ще гостува в ответния мач, който по програма трябва да се играе на 28-и. Ботев можеше да се падне още с Истанбул Башакшехир, МОЛ Фехервар, Арис Солун и Раднички (Ниш).

Лудогорец пък ще срещне загубия от мача между норвежкия Бодьо/Глимт и КИ Клаксвик от Фарьорските острови във втори квалификационен кръг на Лигата на конференциите, ако се издъни срещу Сутиеска в първия си мач от Шампионската лига.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС