Вижте как и къде се приготвя традиционното ястие

Вкусни закуски има по целия свят. Екипът на поредицата на „Истории от света” на „Дойче веле” ни запознава с едно типично за Южна Африка сутрешно ястие.

Най-вкусният хляб, твърдят местните, се пече в малко заведение на час път северно от Кейптаун. Тестеното изделие се нарича рустер кук.

Замесеното от брашно, вода, мая и щипка захар тесто се изрязва в кръгли форми и се пече на дървени въглища. Изключително важно е поддържането на точната температура.

След изпичането на малките питки, те трябва  да изстинат, след което се пълнят с всякакви вкусотии – масло, яйце, лук, бекон, кайма или южноафриканско сушено месо.

Още за изкусителната закуска гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 21.25 ч. и четвъртък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.