По думите на Димитър Гочев не е сигурно, че ГЕРБ ще върне мандата

Депутатът от “Продължаваме Промяната” Димитър Гочев определи ситуацията с твърдението за манипулацията на снимките с кюлчета в спалнята на Борисов като сюрреалистична и странна. "Трябва да видим потвърждение от прокуратурата, че подобна експертиза от ЕП е била изпращана. Струва ми се изключително непрофесионално поведение да бъде предоставен толкова важен документ на член на ЕП, който дори не е от България", заяви той за "Денят на живо". 

Той коментира и политическата ситуация. "От консултациите при президента ще зависи дали ще има нов кабинет. ГЕРБ заявиха, че ще върнат мандата, но те са непредвидими. Не е невъзможно да не го върнат", смята той. 

Шефът на бюджетната комисия в ЕП: Снимките на Борисов с кюлчетата са манипулирани

Гочев изтъкна готовността на ПП да разговарят за второ правителство при трети мандат. "Нашите идеи за премиер са Кирил Петков и Асен Василев и в тяхно лице виждаме евентуални възможности за лидер на нов кабинет. Ако има разумни договорки е възможно да се направи правителство с мандат на БСП", коментира той. И уточни, че българската прокуратура показва нежелание да повдига обвинения за корупционни практики.

"За нас не е приоритет политическия алъш-вериш. Не гледаме с добро око на това", отбеляза Гочев. И сподели, че ПП са против връщането на хартиените бюлетини.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова