Детето е настанено в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив

Състоянието на 6-годишното дете, което беше блъснато от кола в Старосел, остава тежко. Инцидентът се случи в понеделник вечерта. Зад волана е бил кмета на селото, който беше задържан за кратко. 

Първото и най-важното в момента е, че спешно се търсят кръводарители за 6-годишното дете.  Семейството съобщи, че се търсят донори от всички кръвни групи. Детето е настанено в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив с множество травми и все още с опасност за живота.

Прокуратурата пое случая като образува срещу кмета на Старосел досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост. Пред NOVA кметът заяви, че ужасно съжалява за инцидента.

Много преди да изтече 24-часовото му полицейско задържане, Матея Гудев е пуснат на свобода по здравословни причини. Откриваме го на работното му място. Твърди, че карал много бавно, но 6-годишното дете е изскочило внезапно пред колата

„Казах ви, че слънцето ме заслепи, като погледнах на изток”, разказа Гудев.

Пробите му за алкохол и наркотици взети на място са отрицателни. Определи случилото се като нелеп инцидент.

„Ужасно съжалявам. Съчувствам на Михаил, на родителите му, защото знам каква болка преживява в момента и се моля и се надявам Михаил да се възстанови”, каза Гудев.

Кметът на Старосел: Ужасно съжалявам за инцидента с 6-годишното дете

6-годишният Михаил е бил с дядо си в момента на удара. Държал го за ръка до последно.

„Не можах, не мога да преценя скоростта. Случи се. Хем му извиках. Не можа да го види шофьорът. Настрани ли е гледал. Слънцето ли го е заслепило”, коментира дядото.

„Детето се нуждае от кръв. Който може, нека да дари кръв за детенцето ни. Има две сестрички това детенце. Майката и таткото са там, а аз тук се грижа за тях и трябва да съм в кондиция и да не ги притеснявам, защото едното момиченце е по-голямо и усеща нещата”, казва бабата.

Пред NOVA лекарите от болницата заявиха, че все още има опасност за живота на детето.

„Детето е с двустранни, тежки изменения от контузионен бял дроб с няколко счупени ребра”, заяви проф. Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия.

В селото твърдят, че кметът обичайно кара внимателно.

Прокуратурата е разпитала четирима свидетели. Трима от тях са служители на здравната инспекция, които са пътували в друг автомобил зад кмета.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.