Запознайте се с аржентинеца Томас Сарасино

Артистът Томас Сарасино изучава паяжини и те го вдъхновяват за работата му. Последната му инсталация в кулата „Агбар” в Барселона представлява гигантска паяжина. Посетителите имат възможност да се катерят по нея.

„Паяците са на планетата Земя от 380 млн. години. Мисля, че можем да научим много от създанията, които са били тук преди нас”, споделя артистът в ефира на предаването „Евромакс” на „Дойче веле”.

Огромни паяжини покриха австралийски щат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Паяжината му в Барселона предлага гледка към красивия испански град от 140 метра височина. Посетителите се катерят, след което се настаняват върху удобни седалки с меки възглавнички на тях.

Авторът на проекта, наречен „Облачни градове”, е толкова силно заинтересован от осмокраките насекоми, че в студиото му в Барселона има специален „Паяк” отдел. Там животните са оставени на спокойствие да плетат паяжините си, както и в други части на сградата, като мазето, например.

Още за оригиналните проекти на Томас Сарасино гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.