По думите му категорично съхранението им не е от колекционерска страст

Голямо количество боеприпаси, оръжие със заличени серийни номера и 23 кг марихуана задържа полицията в Бургас при проведена специализирана полицейска операция на територията на курортно селище "Елените". 

Задържаните са двама - Никола Батилов на 24 г. и Щерион Джамбазов на 48 г., които вече са с по две повдигнати обвинения. Според прокурор Георги Чинев те са държали над 20 кг коноп, както и огнестрелни оръжия и боеприпаси в голямо количество.

Автомати, гранатомет и дрога открити при спецоперация в Бургас

"Проверява се дали вече не е извършено престъпление с тях. Подобен арсенал в моята практика няма аналог като количество - поне в регионален мащаб. Бойният арсенал е значителен - два бойни пистолета, две пушки, два автомата "Калашников", бойна граната, гранатомет, три самоделни взривни устройства, както и пет броя заглушители за автомат, пушка и пистолет. Боеприпасите са 719 патрона", разкри той.

Предстои да се установи за кого са били предназначени оръжията и дали се е подготвяло престъпление. Предвидените санкции са както следва: за наркотиците - от 3 до 12 години затвор, а за оръжията и боеприпасите - от 3 до 10 години.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.