От МВР потвърдха пред NOVA за случая

За сигнал за стрелба на пътя София - Перник в района на Владая, научи NOVA. По разказ на един от пострадалите ситуацията се разиграла край село Драгичево.

Сигналът е подаден към МВР в минутите след 19 часа. В него 18-годишен младеж разказва, че той и приятелите му първо са били заплашени с нож от техен познат, а след това са били гонени с автомобили около 10 минути. Имало е и два изстрела. Разправата е била заради пари. 18-годишният младеж твърди, че предполагаемият стрелец е дължал 200 лева на неговата племенница. 

"След като ми даде парите ми каза да изчакам и извади нож. Видя, че сме трима души и ни каза да си тръгваме. След което изтича до буса си, извади пистолет и започна да ни стреля", разказа младият мъж пред NOVA. Той е с охлузване на ухото в резултат на начупените стъкла от простреляното задно стъкло на автомобила, с който са били. Младият мъж е прегледан от медицински екип, но не е бил хоспитализиран. 

На място е екип на СДВР, потвърдиха за NOVA от МВР. Изясняват се обстоятелствата за инцидента. Задържан е един от предполагаемите нападатели. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.