64-годишната Маргот постига необикновената си цел

Пенсионерка от Германия има необикновена мечта – да стигне с мотоциклет от родината си до Иран. За необичайното пътешествие на 64-годишната Маргот разказва предаването „Ускорение” на „Дойче веле”.

Жената потегля на дългото 18 000 км пътуване от дома си в Северен Хесен. Преминава през Германия, Полша, Украйна, Русия, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан и Таджикистан.

„Ускорение”: Електрическите мотори (ВИДЕО)

Не без проблеми с физиката и машината, която управлява, Маргот успяха да стигне до мечтаната дестинация – Иран. Там се среща с гид, който говори перфектен немски. Той ѝ показва забележителностите в родината си, запознава я с традиционната кухня и обичаите.

Маргот признава, че изпитва сериозен дискомфорт заради обичайните дрехи, забрадки и бурки, които ѝ се налага да носи в Иран.

След 117 дни и 18 000 км пенсионерка се завръща в родния си град.

Всичко за пътешествието и обиколката на Маргот из Иран гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.