Какво провокира агресията им

43-годишен мъж от монтанското село Сливовик беше пребит почти до смърт от свои съселяни. Извършителите са 41-годишен мъж и 28-годишна жена, и двамата - криминално проявени. Мъжът е осъждан 21 пъти. Срещу жената има влезли в сила три присъди.

Жертвата на побоя е с опасност за живота. По непотвърдена информация Ангел е удрян в главата с бухалка и метална тръба.

АГРЕСИЯ: Бракониери пребиха жестоко горски служител (ВИДЕО)

Сестра му разказва, че е бил обезобразен. Хората в селото разказват, че това не е първият случай и живеят в страх. Агресорите са известни както на полицията, така и на жителите на Сливовик. Местните споделят, че те са рецидивисти, често влизат в затвора, но за кратко. Преди години били изгонени от родното им село.

По случая е образувано досъдебно производство. Районна прокуратура – Монтана привлече към наказателна отговорност извършителите. Те са здържани за срок до 72 часа. 

Ако вината им бъде доказана, максималната процедура, която може да получат е 6 години. Междувременно жителите на село Сливовик събират и подписка, с която настояват съдът да приложи цялата строгост на закона. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.