Има съмнение за умишлен палеж

Горски служители за пореден път предотвратиха разрастването на пожар, тръгнал от нерегламентирано сметище край село Градец.

Според първоначална информация от горските експерти, които са на място, има съмнение за умишлен палеж, тъй като предполагаемите огнища са няколко на брой. 

Огнеборци гасиха пожар близо до МБАЛ "Пловдив"

Целият наличен състав на ДГС Котел е бил терен за справяне с огненото бедствие. В гасенето на пожара са участвали и пожарникари с общо пет противопожарни автомобили. На помощ са се включили и десетина доброволци от региона. 

Пожарът е бил низов и към момента данните са за засегнати близо 50 дка държавна горска територия от млади дръвчета, намираща се в обхвата на ТП ДГС Котел. Екипите от горското стопанство са положили усилия за предотвратяване разрастването на пожара, тъй като засегнатият терен е бил изключително трудно достъпен и се е налагало използването на тупалки, пръскачки и гасене на ръка. Макар и потушен, през цялата нощ горските служители ще дежурят и ще се правят огледи за възникване на нови огнища.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.