Разходете се из замъка „Хайклиър”

Имението „Даунтън” е един от най-успешните британски филмови продукции. Това, което пленява сърцата на зрители по цял свят, не са само съдбите на героите и актьорските умения на звездния състав, но и самото имение, където са заснети повечето сцени. Тази невероятна сграда е истинска и в нея от поколения живее истинска благородническа фамилия.

В епизод от предаването на „Евромакс” на „Дойче веле” домакинята Лейди Карнарвън ни развежда из замъка „Хайклиър”. Разказва, че имението има около 300 стаи, а да живееш на подобно място е не само привилегия, но и отговорност.

Замъкът на се намира на около 100 км западно от Лондон. В реалния живот това е домът на графовете Карнарвън. В действителност нищо от интериора не е променяно за снимките на сериала „Имението „Даунтън”. Всички около 6000 книги в библиотеката също не са фон, а съвсем истински исторически съкровища.

Гостната, със своите копринени тапети и картини, е истинска атракция за всички посетители, които обикалят замъка с екскурзовод.

Още любопитни подробности за имението „Хайклиър” гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.