Момичето е откарано в "Пирогов" с рани по главата и краката

Момиче пострада тежко от стърчаща арматура на тротоар в кв. „Стрелбище” в София. Детето било откарано в болница със сериозни порезни и охлузни рани. Сигнали за стърчащата арматура са подавани многократно, твърдят хора от квартала. 

В сряда момичето се обажда на майка си плачейки, след като е паднало на улицата. Жената намира детето си с рани по главата и краката, след което го води в „Пирогов”. 

„Прекарахме около 5 часа в болницата. Направиха ѝ снимка на главата, на дясната подбедрица и ѝ сложиха тетанус”, разказа пред NOVA Ивелина Митева, майка на пострадалото момиче. 

По думите на жената въпросната арматурата се рони от няколко години. Тя разказа още, че един от мъжете, помогнал на дъщеря ѝ, е отрязал част от арматурата собственоръчно след инцидента. 

„Обмисляме частичен ремонт. Предстои среща с фирмата, която поддържа района. Подали сме писмо към Столична община с искане тротоарът да бъде включен в програмата, която стартира в момента”, каза инж. Христо Вълчанов, зам.-кмет на района.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook