Петима души са в болница с различни наранявания

Двама души са убити, петима са в болница след бой между две фамилии в квартал „Шести” в Нова Загора.

Сигнал в полицията е подаден днес рано следобед. Към мястото незабавно са изпратени екипи от ОДМВР-Сливен и сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Стара Загора.

Униформените успели да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в квартала. При извършената проверка е иззета ловна пушка. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Тази вечер влизането и излизането от квартала става след щателна проверка от полицията.

„Възстановен е общественият ред в квартала. Имам уверение от полицията, че ще останат техните служители, докато е необходимо”, заяви кметът на града Галя Захариева. „В тези квартали често има битови скандали, но толкова тежък инцидент не сме имали”, коментира още тя.

„При пристигането на нашите сили се установява, че в резултат на скандала има двама убити, като единият умира на път за болницата, а още 5 човека са с различни степени на наранявания”, заяви главен комисар Петър Тодоров.

„Стара вражда. Това е типично за тази общност. Стара вражда между два рода. Последствията обаче са трагични”, коментира Руси Русев, заместник окръжен прокурор на Сливен.

Сред ранените е момче на 16 години, предаде БТА. Момчето е с голяма кръвозагуба, след нараняване на бедрената артерия, съобщи пред агенцията д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Момчето е било оперирано, извършва му се кръвопреливане.

Жена на около 30 години е с ампутирана лява ръка, след като е била раздробена от изстрел с  огнестрелно оръжие. Тя е приведена в отделението по ортопедия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.