Биляна Борисова и Михаил Главчев разказаха за случилото се в ефира на “На фокус”

Ексклузивно пред NOVA - очевидците на катастрофата на Околовръстното край София - Биляна Борисова и Михаил Главчев, разказаха за случилото се в ефира на “На фокус”.

“Движехме се в обратна посока. След като подминахме мола, видяхме “Порше Панамера” да лети с бясна скорост. Много бързо ни подмина. 2-3 секунди след това чухме страшен сблъсък. Видяхме дим и хвърчащи части. Обадихме се на 112”, разказа Биляна Борисова.

След катастрофата двойката обръща колата и отива да помогне на пострадалите.

“Шофьорът на ударената кола се опитваше да извади пасажерите отзад. Чуваше се, че жената диша тежко, а тялото на мъжа беше безжизнено”, разказа още Борисова.

Обвиниха шофьора, причинил катастрофата на Околовръстното в София

Първо пристига екип на “Спешна помощ”, а малко след това - и на полицията. 

Според Михаил Гавчев шофьорът на луксозния автомобил е бил в нетрезво състояние. "Той беше около нас, говореше по телефона. Обзе ме гняв, когато се обърна към мен с думите: “Какъв българин си ти, че си се загрижил за чужденци”, разказа още очевидецът. 

“Почувствахме се безпомощни, когато не успяхме да отворим вратата на обърнатия автомобил”, каза още Борисова.

Водачът на ударената кола пък разказал на очевидците, че карал с около 60км/час, а двамата френски граждани са били гости у нас. 

По думите на свидетелите шофьорът на луксозното возило се държал нагло. “Това, което ми направи най-лошо впечатление, е, че органите на реда на мястото не намериха никакво основание да го задържат”, разказа Главчев, който е завършил академията на МВР.

Причинилият катастрофата на Околовръстното в София е с 35 фиша

Впоследствие на 39-годишния българин, причинил катастрофата, беше повдигнато обвинение и той бе задържан за до 72 часа.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.