Норвежкият съвет за бежанците също съобщи, че е спрял операциите си по оказване на помощ там

Международният комитет на Червения кръст и поне още една група за помощ временно спряха работата си в Украйна от съображения за сигурност, съобщи говорител на организацията пред Ройтерс, след като Русия изстреля ракети по градове в Украйна.

Путин: Москва ще отговори със сила на украинските атаки

„От съображения за сигурност нашите екипи преустановиха дейността си днес”, заяви говорителят в отговор на въпрос на Ройтерс, изпратен по електронната поща. Международният комитет на Червения кръст има около 700 служители, които работят на 10 места в цялата страна и доставят помощи и лекарства, включително на милионите хора, разселени от продължаващия конфликт.

Взривове разтърсиха Киев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Норвежкият съвет за бежанците също съобщи, че е спрял операциите си по оказване на помощ в Украйна, докато не стане безопасно те да бъдат възобновени. „Не можем да оказваме помощ на уязвими общности, когато нашите хуманитарни работници се крият от бомбен обстрел и се страхуват от повторни нападения”, заяви Ян Егеланд, генерален секретар на NRC.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС