Изгорели са три вагона, пет пожарни са на място

Влакът София - Варна се запали тази вечер. В 19:40 ч. е подаден сигнал за пожара, съобщиха от БДЖ за NOVA. Във влака са пътували около 50 души. Те са евакуирани.

Два вагона от композицията са изгорели. Единият от машинистите е леко пострадал. Той е получил травма на ръката при разкачване на локомотива от първи вагон, съобщават от БДЖ. 

От пожарната правят огледи на изгорелите вагони. 

„Пожарът е ликвидиран, в момента правим оглед на двата вагона. Във втория няма пострадали пътници, но за първия все още не можем да гарантираме”, заяви гл. инспектор Иван Иванов, РДПБЗН-Шумен. По думите му огънят е тръгнал от първия вагон и пожарът се е развил много бързо.   

Според Димитър Димитров, директор поделение на „Пътнически превози”, Горна Оряховица, огънят е тръгнал от втория вагон.

С високопроходима техника пътниците се превозват към гара Каспичан.

В ефира на NOVA NEWS пътничката във влака Петя Киронова обясни, че е усетила миризма. Подчерта, че пожарната, полицията и спешните екипи са се отзовали много бързо.

На място са изпратени общо пет противопожарни екипа от Шумен и Нови пазар. 

Към момента от железниците не могат да посочат какво е довело до запалването. Ще бъде извършена вътрешна проверка, която да установи причините. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.