Според него предложенията на ГЕРБ погазиха изцяло Изборния кодекс

С най-грозните законодателни техники предложенията на ГЕРБ между първо и второ четене погазиха изцяло Изборния кодекс. Това се случи с подкрепата на "хартиената коалиция" - БСП и ДПС. На тъмно машинното гласуване беше окастрено. Машината вече няма да записва абсолютно никакви данни от самото гласуване. Това заяви Стою Стоев от "Продължаваме промяната" в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му се е премахнало доказателството за това, че реалните бюлетини, разпечатани от принтера, отговарят на действително подадените гласове. "Машините се превърнаха в принтери за хартиения вот. А в район "Чужбина" се отне правото на глас на български граждани", заяви той. 

"Закриването на Обществения съвет на ЦИК е заглушаване на гражданска организация. Те дадоха отрицателно становище срещу законопроекта на ГЕРБ. Дали не го закриха като наказателна акция?", попита Стоев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.