Трима от близкоизточни държави са ръководили група за трафик на хора

Полицията в Северна Македония е арестувала девет души, включително полицай заподозрени за трафик на десетки мигранти през страната. Информацията е на гръцкия вестник „Катимерини“, цитирана от БГНЕС.

Арестуваните са македонски граждани, сред които има двама непълнолетни. Издирват се още двама мъже, обясниха от полиция.

Смята се, че трима мъже от държави от Близкия изток са ръководили групата, която е обвинена, че е превеждала хора от Афганистан, Пакистан, Сирия и други държави от Гърция в Северна Македония на път за Сърбия и след това за по-богатите европейски държави. Те все още не са арестувани.

Властите съобщиха, че според наличните данни групата е превела най-малко 86 души за период от шест месеца. Тя е таксувала мигрантите с до 800 евро.

Припомняме, на 14 декември сръбската полиция арестува също 9 души за трафик на хора. Таксите на тези трафиканти били между 300 до 1000 евро на човек.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Весела Веселинова