От клуба подозират саботаж от страна на вътрешното министерство

Ще останат ли над 500 деца без място за тренировки по футбол, след като на стадион „Раковски” в София ще се изгради зала за художествена гимнастика? Във вторник министърът на вътрешните работи потвърди, че се предвижда изграждането на ново съоръжение около стадиона, стопанисван от МВР. 

Това обаче притесни трениращите там деца и треньорите от футболен клуб „Левски-Раковски”. От клуба напомнят, че преди повече от 3 години е била пусната процедура- търг за отдаване под наем. 

Започна Световното първенство по хокей на лед за девойки

Станислав Ангелов - Пелето твърди, че това е саботаж, защото били отстранени в търга, въпреки липсата на други участници в него. Според Ангелов, индикации, че искат да отстранят футболния клуб от терена, има отдавна. 

От парламентарната трибуна вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че когато е заел поста, е заварил терена около съоръжението в окаяно състояние. И имало наематели с изтекли договори.

“Имаме уверението, че ползвателите, след като бъдат изведени от имота, заедно с  министъра на регионалното развитие ще направим цялостна концепция, която ще направим за обществено обсъждане”, обясни Демерджиев. 

Волейболистът Александър Николов взе първа награда за „Млад спортист на годината”

Притеснението на Ангелов обаче е, че ще бъде подпомогнат един спорт, за сметка на много други. 

Според министъра на спорта Весела Лечева, изграждането на зала за художествена гимнастика няма да е за сметка на другите дейности там. 

“Мога да кажа, че това съоръжение по никакъв начин няма да възпрепятства нито една спортна дейност, която министърът на вътрешните работи предвижда там”, категорична бе Лечева.

За NOVA от вътрешното министерство заявиха, че работят по изцяло нова концепция за спортен комплекс „Раковски”. Допълват, че полагат усилия имотът да остане публична държавна собственост, където да спортуват служителите на МВР и живеещите в района. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.