Близо 20 души са в неизвестност

Най-малко 16 души са загинали, а 19 са в неизвестност след силната тропическа буря "Ченесо", връхлетяла Мадагаскар, заявиха от правителствената агенция за управление на риска. Стихията достигна сушата на североизточното крайбрежие на островната държава в Индийския океан на 19 януари, след което се насочи на югозапад.

Засегнати са 55 421 души в 15 региона; сред тях 25 678 души са разселени, съобщиха от Националната служба за управление на риска и бедствията. От там допълниха, че 13 356 къщи са били наводнени, а 500 други са били разрушени.

Засегната е и основна инфраструктура, включително здравни заведения, мостове и училища, което е нарушило движението и е наложило преустановяване на учебните занятия в няколко района.

Все още се прогнозират проливни дъждове в северозападната, западната и източната част на страната. През януари 2022 г. тропическата буря "Ана" уби повече от 80 души в Мадагаскар, Мозамбик и Малави.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС