Милиардерът разговарял с двама приближени на Байдън

Главният изпълнителен директор на „Тесла” Илон Мъск се срещна с двама висши представители на Белия дом във Вашингтон, за да обсъдят как производителят на автомобили и президентът Джо Байдън могат да работят заедно за напредък в производството на електрически превозни средства и ускоряването на електрификацията на автомобилните мрежи в САЩ.

Мъск се срещна с Джон Подеста, верен представител на Демократическата партия, който служи и като старши съветник на Байдън за иновациите в сектора на чистата енергия, и с Мич Ландрийо, който наблюдава разходите за инфраструктура. По информация на „Ройтерс” тримата са обсъждали „споделените цели около електрификацията” и как законът за намаляване на инфлацията на Байдън може да напредне в производството и зареждането на електрически превозни средства. Говорили и за по-широката полза от електрификацията на транспорта.

Всичко това бе потвърдено лично от Мъск с пост в неговата социална мрежа Twitter с публикация с една дума: „Вярно”. Свидетел на „Ройтерс” твърди, че срещата е продължила около половин час, а самият Мъск е напуснал сградата 45 минути след двамата лобисти на Демократическата партия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.