19-дневното дете е получило усложнения при раждането

Тежко, но стабилно е състоянието на новороденото, което беше транспортирано със самолет "Спартан" в понеделник от Варна в болница "Токуда" в София.

19-дневното бебе е получило усложнения при раждането, обясниха от лечебното заведение. Било е на изкуствена вентилация и е имало нужда от сложно лечение, което столичната болница може да му осигури. По време на полета е пътувал екип от 4-ма медици.

“Детето е имало усложнения свързани с раждането. Около 5% от всички новородени имат риск от тези усложения и тези деца имат нужда от комплексно и мултидисциплинарно лечение. Детето е в тежко, но стабилно състояние по отношение на жизнените показатели, неговият живот ще бъде спасен. Днес беше направен ядреномагнитен резонанс”, заяви д-р Радка Масларска, завеждащ Oтделение по “Неонатология” w УМБАЛ "Токуда”.

„Транспортирането на деца за нас е ежеднение. Организацията беше на ниво и сме доволни да изпълним мисията”, подчерта Елена Борисова от Отделението по "Неонатология" в УМБАЛ "Токуда”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.