Двамата са се отзовали преди полиция, пожарна и “Спешна помощ”

Младши полицай и учител по физическо възпитание успяха да помогнат на 9 души, които били блокирани в горяща сграда в петричкото село Коларово.

В петък около обяд гъст дим започва да излиза от блока, в който са настанени социално слаби хора. В горящата сграда без секунда забавяне влизат озовалите се на място полицейски инспектор на селото и учителя по физкултура.

Пожар в Петричко: Учител и полицай спасиха девет души

Двамата успели да се намесят навреме и така измъкнали хората от разрастващите се пламъци.

 “Видяхме горяща сграда, обадихме се на 112 и дойдохме да помагаме с каквото можем”, разказа учителят Владимир Кючуков.  

Двамата с мл. полицейски инспектор Тодор Кимов се отзовали преди полиция, пожарна и “Спешна помощ”.

Полицаят, който също се е включил в помощта разказа, че е имало двама души, които се опитвали да изгасят пламъците. “Но това беше много силен огън. Нямаше как да се загаси, затова евакуирахме всички”, каза той. 

Пожар в център за гуми в Бургас причини силно задимяване

Полицаят и учителят успяват да изведат хората от сградата. Но в едно от помещенията виждат, че вътре има още един човек – жена със здравословни проблеми, за която се предполага, че е причинила пожара. Тя самата била обхваната от пламъци. Спасителите разбиват вратата, разкъсват дрехите ѝ и успяват да я изведат навън.

Жената е приета в “Пирогов” с много тежки изгаряния. Останалите от блока са изведени невредими само заради бързата намеса на полицая и учителя. с

Огънят е тръгнал от необитаем апартамент в блока. Следите обаче показват, че там предварително е било подготвено огнище именно с цел да се предизвика пожар.

Щетите в блока са много сериозни, но основната му конструкция не е компрометирана. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.