Коментар на журналистите Асен Агов и Асен Генов

Случващото се в Ню Йоркския съд е признак за устойчива демокрация, Тръмп е политически калпазанин. Той засегна устоите на демокрацията без да успее да ги разруши. Минал е през много съдилища и е водил стотици дела, ще бъде много яростен свой защитник. Това каза за "Твоят ден" журналистът Асен Агов.

"Републиканската партия трябва сериозно да се замисли как ще отиде на изборите догодина. историята с Тръмп сега трябва да се разглежда от няколко аспекта - дали е невъзможно е да бъде избран за президент, или ще го изберат и после ще видим какво ще стане. Отношението му към войната в Украйна е несъстоятелно и във вреда на страната. Тръмп президент означава проточване на войната в Украйна. Стратегическият проблем на Европа е тя да свърши до края на годината, затова се дава увеличена военна помощ на Украйна", посочи той.

Обвинението: Тръмп е искал да направи друго престъпление

Журналистът Асен Генов смята за значимо събитие думите на Клинтън, че е накарал украинците да се откажат от ядрения си потенциал. "Ако това не се беше случило, Русия може би нямаше да нападне Украйна. А хипотетичен втори мандат на Тръмп няма да промени външнополитическите цели на САЩ, нито настроенията в Конгреса и Сената. Той е платил на две дами с пари от предизборна кампания. Това повдига въпроса за корупцията", заяви той.

По думите му това повдига въпроса за корупцията и у нас.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.