"С мнозинства шикалкавят хора, които не знаят как се управлява държава", заяви лидерът на ГЕРБ

Започваме разговори по програмата на ПП-ДБ по сектори, за да видим дали е реалистична, дали е надценена, дали е финансирана. Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори, но ние не сме поставяли ултиматуми. За да говориш за втори мандат и да кажеш, че няма да покажеш правителство дотогава, е някак си нелогично. Когато казваш, че не искаш подкрепа от ГЕРБ и СДС, а от другите парламентарни партии, моля тези другите да бъдат наричани в имената си. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Гюров за поискания от ГЕРБ списък с имена на министри: Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми

„И докато ние отказваме да преговаряме с всеки друг, те продължават да ни говорят за другите. Тези другите си имат имена. Те са ДПС, БПС, „Възраждане” и ИТН, които сутринта Гюров каза, че са приемливи за тях. И докато ние отказваме да преговаряме с друг, считайки, че най-доброто управление за България е коалиция между първите две – те говорят за другите. Направете си коалиция с тях и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства... Tова са хора, които не знаят как се управлява държава”, посочи Борисов.

Припомняме, че в сутрешния блок на NOVA „Здравей,България” Андрей Гюров подчерта, че ПП-ДБ няма да предоставят списък с имена на евентуални министри и премиер до неделя, както Борисов поиска на лидерската среща между двете партии. Депутатът от ПП беше категоричен, че партията му няма да се поддаде на натиск и манипулации.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.