„Червените“ достигнаха до спора за отличието, след като на четвъртфиналите и полуфиналите се нуждаеха от продължения

ЦСКА 1948 и Лудогорец се изправят един срещу друг на финала в турнира за Купата на България по футбол. Двата тима ще определят новия носител на трофея от надпреварата днес, 24 май, от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

„Червените“ достигнаха до спора за отличието, след като на четвъртфиналите и полуфиналите се нуждаеха от продължения, за да елиминират последователно Арда и Локомотив София. Формата на тима от Бистрица напоследък не е никак добра, като отборът е в серия от шест поредни мача без успех – за последно Тодор Янчев и компания ликуваха при гостуването на Локо София с 3:2 в първи полуфинален сблъсък от турнира в края на април.

„Лудогорец” освободи Анте Шимунджа

От своя страна шампионите на България стигнаха до своя първи финал в надпреварата от 2014-а година, когато грабнаха за втори път купата в историята си след триумф над Ботев Пд с 1:0 в Бургас.

Колегата му начело на ЦСКА 1948 Тодор Янчев ще изведе състава на първи голям финал в историята на клуба

„Васил Левски“ се очаква да бъде слабо посетен за финала, като според информации по-рано във вторник, за сблъсъка за трофея са продадени едва 300 билета, като 32 от тях са закупени от привърженици на Лудогорец. „Зелените“ и „червените“ изиграха два мача в редовния сезон досега, като завършиха и двата пъти наравно – 1:1 в Разград и 2:2 в София. В неделя им предстои нов двубой, този път от плейофите в първата шестица на родния шампионат, който ще се изиграе на стадион „Витоша“.

Драгомир Драганов ще бъде главен съдия на финала между двата състава. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.