Екипи на СОБТ и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант

Мащабна спецакция в София. По информация на NOVA късно снощи екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант. Пред заведението в кв. "Драгалевци" има полицейско присъствие. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според предварителните данни, по разпореждане на Софийската районна прокуратура, са извършени процесуални действия срещу две лица - известни бизнесмени. Те са с прякори Пепи Еврото и Ами. От СРП и МВР обаче отказват коментар. Проверява се дали операцията е свързана с убития преди дни в ЮАР Красимир Каменов – Къро. 

По непотвърдена информация бившият следовател Петър Петров, по прякор Еврото, е избягал от ресторанта през заден изход. При опита ни да се свържем с него се оказа, че телефонът му е изключен. Не е ясно дали другият бизнесмен - Ами, се намира в България и дали е издирван. На този етап при акцията няма арестувани.

Пред NOVA управителят на ресторанта Николай Иванов потвърди, че е имало проверки в заведението, но служителите на реда останали 10-15 минути.

„Спецакцията се провежда под надзора на СГП. Ние изпълняваме указанията, които ни се дават като постановления. Има извършени процесуално-следствени действия на няколко адреса”, посочи главният секретар на МВР Петър Тодоров.  

Името на Петър Петров се появи в медийното пространство след изтекли снимки, на които той е на среща със зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Твърди се, че двамата са в близки приятелски отношения. Пред NOVA Сарафов подчерта, че не знае какъв е предметът на акцията и допълни, че Еврото е бил близък до главния прокурор Иван Гешев, но не се нае да коментира кога отношенията им са се влошили.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.