Ръководството на учебното заведение категорично отрича обвиненията

Майка на дете със специални образователни потребности се оплака, че вече втора година детето ѝ не получава предвиденото ресурсно подпомагане в училище. Отсъстващи специалисти и лошо отношение от страна на ръководството са част от обвиненията ѝ. Ръководството на 83 ОУ "Елин Пелин" в Панчарево обаче категорично отрича това и има друго обяснение за създалото се напрежение.

„Детето ми не получава ресурсно подпомагане от миналата учебна година, защото ресурсните учители постоянно са в болничен или отпуска по време на учебната година. Заместници не се търсят. Оплакала съм се на директорката още миналата година”, разказа майката на четвъртокласничката в ефира на „Здравей, България”.

„Да, майката е идвала при мен. Разговаряли сме за това защо няма възможност да се осигурят заместващи специалисти. Първо, защото колегите основно са отсъствали по здравословни причини. Имало е отсъствие за по месец, защото една операция и възстановяването от нея отнема по-продължително време. Освен това не е лесно да се намери толкова бързо заместник”, заяви Камелия Кръстева, директор на 83 ОУ "Елин Пелин".

По думите на майката на четвъртокласничката обаче и тримата ресурсни учители са отсъствали едновременно за повече от месец през миналата година. „Направила съм справка и мисля, че няма такъв период, в който и тримата ресурсни  учители да са отсъствали за толкова време”, подчерта директорът на учебното заведение.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.