"От ПП-ДБ се дължат като малки деца", заяви Кольо Колев

„Ясно е, че сме в дълбока криза на т.нар. парламентарна демокрация. Не се разбира, че парламентарната демокрация зависи от сглобки по интереси”. Това заяви социологът Мира Радева в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

В студиото бе и социологът Кольо Колев. За продължителността на кабинета, съставен от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ той обясни: „Тръгнаха изначално зле и бременността няма да бъде износена. Давам малко по-дълъг срок за техния крах – началото на следващата година”

Според Мира Радева от ПП-ДБ губят подкрепа и трябва да се опитат да направят необходимите компромиси.

По думите на колегата й Кольо Колев самата „сглобка” беше противоестествена. „Това е една коалиция, която не е коалиция, а нещо отгоре. От 6 млн. 600 000 са 10% и толкова са гласували за ПП-ДБ. При това положение да искат не само изпълнителната, законодателната, протягат се ръце към съдебната власт, скоро време ще поискат и местната власт ... - това е безумно”, каза Колев.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е прав. „Изкуството да управляваш е умението да създаваш мнозинства. Това е А и Б на управлението. Тези хора се държат като малки деца – отиват и пипат копчета на големия кораб”, каза Колев. Според него причината днес ПП-ДБ да не влязат в зала не е това, което обясниха.

За поведението на ПП-ДБ Радева не се ангажира с прогнози. "Трудно ми е да прогнозирам поведението на едни хора, които тропат по масата. От първия момент на появата си се държат така – те са облечени в бяло и всички трябва да се съобразяват с тях. Очаквах, че при толкова много фактически отстъпки ще се намери компромис при няколко идеи", каза Радева. На първо място трябва да се предприемат необходимите стъпки за това че някакви момчета или момичета се карат.

Относно евентуални съвети към политиците Радева им препоръча да се смирят, а Колев каза: „Аз си изкарвам парите от това”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.