Вижте как се управлява уникалното водно возило

Балчик предлага една уникална за страната ни водна атракция, която вече привлича много туристи. Възможно ли е да се движиш с луксозен спортен автомобил през морето и какво е усещането?

След Флорида и Дубай, вече и родното Черноморие може да се похвали с бързи лодки с визия на модерни спортни коли. Идеята е на управителя на водната база в Балчик Емилиян Петров, а целта - да привлече повече гости по родното крайбрежие.

На плаж в Бургас обучават деца да управляват джетове безопасно

Бързата лодка с впечатляваща визия създава усещането, че човек буквално шофира във водата. Управлява се с волан. Има два модела – едният с мощност 150 конски сили, а другият - с 200. А от базата споделят, че въпреки че е мощна, водната кола е изключително стабилна в морето.

За да не може някой от клиентите да се изкуши, натискайки повече газта, са взети и допълнителни мерки за безопасност. Колата е оборудвана с вградена GPS система, чрез която операторите могат да контролират скоростта.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.