Бащата на Петрова я насочва към бокса

„Надявам се извършителят да получи заслуженото. За съжаление, все по-често имаме достъп до такива негативни новини”. Това заяви българската боксьорска Станимира Петрова в предаването „На фокус” по повод случая от Стара Загора, при който 18-годишно момиче имаше над 400 прорезни рани. „Никога не съм се била на улицата, надявам се да не се случи”, обясни Петрова.

Тя получи бъбречна криза в самолета на път за Индия, но седмици след това спечели златния медал на европейското първенство в Краков, взе квота за олимпиадата. Като причина за бъбречната си криза тя посочи обезводняването, което е помогнало да получи кризата. Въпреки кризата тя е смятала, че ще се състезава. Петрова е претърпяла две опериции в болница в Индия. „Впечатлена съм от медицината и отношението им. Може би съм била в частна болница”, каза спортистката. Тя е започнала тренировки месец след операциите.

В спортната си кариера тя има и моменти, когато е искала да се откаже. В този случай е мотивирана от шампионката Стефка Костадинова. "Дори само комуникацията със Стефка Костадинова ме мотивира", призна Станимира Петрова. Палми Ранчев й е повлиял, за да се прехвърли в бокса, но искрата към този спорт е запалил баща й.

България с три финала и един бронзов медал на Европейските игри