Румен Тонев не даде обяснения

СГП внесе в съда обвинителния акт по делото срещу Румен Тонев за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав. Към момента обвиняемият се намира в ареста след решение на СГС. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Владимиров бе прострелян в главата на 8 февруари около 22 ч. Данни от разследването показват, че Тонев е осъждан на глоба през 1996 г. за незаконно притежаване на боеприпаси. Той е платил санкцията и е реабилитиран.

В материалите по делото има показания на свидетели. Единият твърди, че е чул шум и на стълбите и срещнал Румен Тонев, който му казал: "Иван искаше да ме убие". А другият свидетелства, че преди време Тонев 2 пъти е вадил оръжие - срещу телефонен техник и срещу съсед.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиненият в убийството на Иван Владимиров остава зад решетките

Според прокуратурата Иван Владимиров отишъл до дома на съседа си, като поводът било установено зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път. Двамата провели кратък разговор , който прераснал в словесен конфликт, в хода на който обвиняемият взел от дома си законно притежавания си пистолет, който бил зареден, насочил го и стрелял.

Обвиняемият издърпал тялото на жертвата по посока една от входните врати на жилищната сграда, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството между посочената врата и вратата към избените помещения, на която подпрял главата на Владимиров, след което се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил чут от свидетели, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред апартамента на обвиняемия и продължили към мястото, където открили тялото на съседа им и подали сигнал в МВР.