Отборът се състезава в Чемпиъншип

Седемкратният шампион в Националната футболна лига (НФЛ) Том Брейди стана миноритарен собственик в английския футболен клуб "Бирмингам Сити", който се състезава в Чемпиъншип. 46-годишният куотърбек нарече "Бирмингам" "знаков клуб" за английския футбол и си постави за цел да постигне същите успехи с него, каквито имаше и като състезател по американски футбол.

Легендарният Том Брейди прекрати кариерата си (ВИДЕО)

"Бирмингам Сити" дава заявка за намеренията си и ние се радваме, че Том Брейди се присъединява към нашия клуб, защото той ще инвестира не само средства, но и време и експертиза", каза шефът на футболния клуб Том Вагнер.

Бирмингамци не са играли във Висшата лига от 2011 година насам и Вагнер обясни, че с привличането на Брейди се надяват да се завърнат по-скоро сред най-добрите отбори в Англия.

Том Брейди и Жизел Бюндхен се развеждат

Състезателната кариера на Том Брейди приключи в началото на тази календарна година, като тя може да бъде определена като най-успешната, която е имал който и да е играч в историята на НФЛ. Той е лидер във вечната класация не само по брой спечелени титли със 7, но и по брой награди за "Най-полезен играч на Супербоул" (5), най-много подавания за тъчдаун (649), най-много точни подавания (7753), както и най-много подадени ярдове (89 214). 

Освен в "Бирмингам Сити", Брейди притежава миноритарен дял и в отбора "Лас Вегас Ейсес" от Женската национална баскетболна асоциация.

Източник: Георги Крумов, БТА