Той удушил жена с колана си по време на полов акт

Заподозреният за двойното убийство в село Лозен е убил друго момиче преди година, научи NOVA от свои източници в разследването. Информацията ни беше потвърдена и от жители на Лозен. Става дума за момиче, с което Чавдар Б. имал интимни отношения, и което по време на полов акт удушил с колана си. Сам се обадил на полицията и направил самопризнания.

Двойното убийство край София - заради отказан заем

Първоначално мъжът бил задържан за 72 часа. След това е освободен срещу подписка от съда, а прокуратурата не е обжалвала решението. В момента делото е в досъдебна фаза и се чакат експертизи, а докато излязат, Чавдар Б. вече е заподозрян и за двойно убийство - на ученичка и млад мъж.

Пак според източници на NOVA от разследването 18-годишната жертва работила като продавачка в мол. Имала връзка с 34-годишния Чавдар, задържан за двойното убийство. Какви точно са били взаимоотношенията им се установява, тъй като има данни, че той е плащал, за да правят секс. Имала и снимки, направени от него, които след това продавали в приложение за възрастни. В телефона на Чавдар са открити снимки със сексуално съдържание на момичето. Данните сочат, че 18-годишната ученичка имала профил от няколко месеца.

Пред разследващите заподозреният признал, че двамата се скарали, докато били интимни в землището на Лозен. Тя му е поискала 2000 лв. Проверява се дали не са били употребили дрога и алкохол преди това.

Двойно убийство край София, има задържан

34-годишният Чавдар признал и за убийството на другата жертва. При разпита си той разказал, че дължал 10 хил. лв. на 27-годишния мъж. Обещал, че ще му ги върне, след като получи пратка наркотици от морето. Заподозреният за двойното убийство признал, че е убил приятелката си и поискал още 15 хил. лв. от убития мъж, за да избяга в Русия. Той отказал и след скарване е прострелян смъртоносно.

На 4 август Димитър Неделчев пуска пост в социалната мрежа, че негов приятел е в неизвестност. Пише, че за последно 27-годишният Иво Колев е видян в района на столичния кв. "Дружба". „Вечерта беше с наш общ приятел. Разхождали са се на алеята в Герман. След това се е прибрал, оставил е колата на техните и това, което аз знам, че Чавдар -  по негови думи, по думи на Чавдар, го е закарал с колата в "Дружба" и го е оставил там”, сподели приятелят жертвите. Няколко часа по-късно тялото на Иво е намерено в нива край Лозен. По първоначална информация той е бил застрелян. Димитър допълва, че предишният ден е бил заедно с убития и Чавдар, без да имат каквито и да било конфликти между тях.

Чавдар имал приятелка - 18-годишната Яна, разказва още Димитър. Според разследващите обаче 34-годишният мъж от няколко месеца ѝ правел еротични фотосесии, а снимките  продавали в специализиран сайт. В телефона му са открити такива кадри. „Иво, може би, се е виждал един, най-много това да е вторият път с Яна. В смисъл заедно, като са тримата. Той не поддържа абсолютно никакъв контакт. Даже Иво си има приятелка, през деня на алеята е бил заедно с нея”, казва още общият им познат.

Чавдар е добре познат на органите на реда. Преди година е задържан за смъртта на тогавашната си приятелка. Според хора от Лозен момичето починало по време на секс от свръхдоза наркотици. В материалите по делото е отбелязано, че мъжът сам извикал полицията, като казал, че по време на секс неволно е умъртвил жената.

Разследващите определят извършителя като патологичен лъжец, който сам признава, че се занимава с незаконна дейност и всякакви схеми за изкарване на лесни пари, в това число наркотици, сводничество и измами. Данните до момента сочат, че пистолетът, с който е убит 27-годишният мъж и 18-годишната ученичка, е законно притежаван, но не е негов. Той е на бащата на момичето - бивш полицай, който в момента работи в охранителна фирма. Заподозреният откраднал оръжието, съхранявано в нощно шкафче.

Чавдар е задържан в събота сутринта в района между Бургас и Айтос. Според източници на NOVA той е направил самопризнания, като е посочил и местата, на които е заровил телата. По случая е образувано досъдебно производство. 34-годишният мъж е транспортиран до София, където се очаква да му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство. За това престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Тази вечер жители на Лозен се събраха в центъра на селото, за да поискат справедлива присъда за извършителя на двойното убийство. Основният въпрос, който си задават близките на жертвите, е защо мъжът е на свобода, ако се разследва и друго убийство, на което той е сочен за извършител.