Вижте историите на хората, играли в някои от най-запомнящите се ленти в родното кино

Лятото и тичащите по плажа деца винаги ни карат да се сетим за един от любимите на малки и големи български филми - "С деца на море". Тази година споменът за филма, заснет всъщност доста преди да се родя, ме накара да се замисля какво всъщност се случва днес с малките актьори, останали в съзнанието ни завинаги като деца. Къде са днес Митко от "Куче в чекмедже", Пипси от "С деца на море" или пък Марко от "Изпити по никое време"?

Може да сме гледали тези филми десетки пъти, но някак те никога не спират да ни забавляват и умиляват. Може да ги намерим и в богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON.

А какво се случва днес с децата актьори от три незабравими български ленти? Разказва edna.bg.

Веселин Прахов - "Куче в чекмедже"

Веселин Прахов (роден през 1976 г.) става известен е с ролята си на малкия Митко във филма „Куче в чекмедже“ от 1982 г. От 90-те години на миналия век той живее в Испания и вече отдавна не се занимава с актьорство. Женен е и има една дъщеря.

Той управлява малък IT бутик в чужбина. Казва, че е щастлив от живота, защото е сбъднал детската си мечта. Радва го интересът на дъщеря му към старото българско кино. Тя е гледала всички филми на баща си, сред които са и "Горе на черешата" и "Търси се съпруг за мама".

Петър Пейчев - "С деца на море" 

Кой не помни колоритният Пипси от "С деца на море"? Младежът беше един от неуморните двигатели на действието във филма, особено в частта, в която злочестият чичо Манчо (Георги Парцалев) си изпати от неговите фотографски интереси.

След участието си във филма „С деца на море“ около 1979 г. Петър Пейчев получава диплома за актьорско майсторство. През периода 1991 – 2007 г. участва само в сериали.

На 12 март 2007 г. той започва да води предаване по БНТ – „Номер“. На 23 септември 2010 г. шоуто обаче фалира. През 2012 г. се мести да работи от Младежкия театър в Сатиричния театър.

Колегите му от филма "С деца на море" казват, че още по времето на социализма родителите на Пейчев тръгват на екскурзия за чужбина, но така и не се връщат обратно в България. Други са чули, че по-късно Пейчев е завъртял бизнес с перилни препарати в Англия. 

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук

Кирил Петров - "С деца на море"

Спомняте ли си малкия Кирчо? Той изигра една от двете главни роли в култовия "С деца на море", където е по-малкото момченце, което в компанията на Пипси (Петър Пейчев) буквално побърква чичо Манчо (Георги Парцалев) с един фотоапарат без лента. Е, това е актьорът Кирил Петров.

След успешната си кариера в киното Петров учи в СУ „Св. Климент Охридски“ и се дипломира със специалност „българска филология“. Специализира диалектология. Между 1989 и 1992 г. е преподавател по български език и литература и английски език в 92-ро СОУ в София.

Освен като дете актьор, по-късно той става популярен и като радиоводещ. Води в сутрешното радиошоу на радио Витоша – „Тройка на разсъмване", заедно с Милена Златкова и Тодор Милиев. Женен е и има две деца. 

Димитър Ганев - "Изпити по никое време"

Големият екран помни Димитър Ганев като Марко - малко момченце с големи очи и чисто сърце от филмовата класика "Изпити по никое време". Днес обаче Ганев отдавна е оставил актьорската кариера зад гърба си.

Висшето си образование завършва в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Право“ и от тогава работи като юрисконсулт.

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!