Това каза председателят на синдиката Красимир Митов

Председателят на синдикат „Защита” Красимир Митов отговори на здравния министър Христо Хинков по отношение на заплатите в Спешна помощ. „Министърът каза доста неистини. Той обещаваше едно пред хората, след това правеше друго. Той се опитва да настройва работещите в Центрове по спешна медицинска помощ помежду им”, категоричен беше Митов.

По думите му настоящият министър няма никаква заслуга за отпуснатите средства. „Когато хората го попитаха какво ще бъде увеличението, той каза, че такова ще има, когато влезем в еврозоната. Отиде отпуска и когато се върна, по банковата сметка имаше 30 млн., които извоюваха работещите в центровете”, допълни председателят на синдикат „Защита”.

Здравният министър: Няма бум на чревни инфекции по Черноморието ни

Припомняме, че в сряда в ефира на „Здравей, България” Хинков заяви, че протестите на спешните медици са „странни”. „Правим всичко възможно да увеличим заплатите на целия персонал, техните искания са такива, че в крайна сметка, ако ги приемем, заплатите на медицинските сестри ще се изравнят с тези на шофьорите. Говорим за едно увеличение, което идва благодарение на добри разчети във финансовото министерство и изведнъж започват протести. Това е странно”, каза здравният министър.

Целия разговор гледайте във видеото.