„Не сме различни от други страни, но понякога обичаме да се бавим”, смята той

В България има голяма доза агресия, която е съвършено ненужна и хаби много енергия. С диалог, добри намерения и желание може да се постигне далеч повече. Това заяви Симеон Сакскобургготски, който присъства на панихида по повод 80-ата годишнина от кончината на неговия баща цар Борис III. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

За церемонията в Рилския манастир пристигна голяма част от семейството на Симеон Сакскобургготски – съпругата му Маргарита, синът му Константин-Асен, заедно със съпругата си Мария, Борис Сакскобургготски и Калина с Китин Муньос.

„Те са много впечатлени и се възхищават, че аз съм все още между тях. Тази дата трябва да се помни. Имаме един цар, който е направил за България много, от историята знаем”, каза още бившият министър-председател.

ПЪРВИ КОМЕНТАР СЛЕД КАТАСТРОФАТА С КАЛИНА: Сакскобургготски: Като родител винаги боли, но всеки е еднакъв пред закона

В църквата беше отслужена заупокойна литургия, а след това панихида. В службата участваха Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Неврокопския митрополит Серафим, Видинския Данаил и Пловдивския Николай.

По повод на предстоящата нова сесия на Народното събрание Сакскобургготски заяви: „Трябва да има преди всичко добро общо желание, след това ясни цели. Те са избрани, за да добрува народът. Това е тяхната отговорност – да намерят начин за това”. 

„Не сме различни от други страни, но понякога обичаме да се бавим”, смята още той. Сакскобургготски не даде оценки за работата на настоящите политици, пожелавайки им единствено успех и спокойствие. 

Източник: Иван Лазаров, БТА