Вижте повече за интересната поява на великия режисьор на големия екран

Великият режисьор Мартин Скорсезе участва в документален филм, разказващ историята на едно представление, изнесено през 1826 г., което променя завинаги културата на Америка.  Именно тогава се въвежда италианската опера в Ню Йорк - събитие, организирано от великия либретист на Моцарт Лоренцо да Понте. Въпросното представление се състои в църквата, край която Скорсезе играе като дете. А увлекателния документален филм „The Oratorio: A Documentary with Martin Scorsese” може да гледате в ефира на Marquee TV – част от ТВ платформата на EON.
 
Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Скорсезе помага на режисьора, сценарист и продуцент на лентата Джонатан Ман в усилията му да запознае зрителите с хрониката за почти забравеното оперно представление „Ораторията” в катедралата „Свети Патрик“ в Ню Йорк. Катедралата е част от живота на семейството на Скорсезе от поколения наред.
 
„Целият екип беше очарован от църквата като историческо, живо, дишащо място. Във филма ни не става въпрос за религията, а просто за културното наследство”, подчертава Ман.
 
И добавя: „Скорсезе и приятелите му играят около гробището на храма като деца. Те присъстват на литургиите в църквата, а големият режисьор взима и дейно участие в службите. Това до голяма степен формира неговата визия и артистичност и той самият казва, че често си спомня за онези времена”.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.