"Факторът за нормализация се нарича ГЕРБ", заяви Тома Биков

ГЕРБ се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в местните избори с 9999 подписа. Те избраха последния ден, за да регистрират партията за изборите.

Документите на партията бяха внесени от административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, народния представител Тома Биков, депутата и председател на МГЕРБ Георг Георгиев, както и членове на младежката структура на партията.

От партията запазиха мълчание относно имената, на които ще заложат за кметската надпревара. Не потвърдиха дали за наследник на Йорданка Фандъкова ще издигнат спрягани имена, сред които това на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев или на председателя на Парламента – Росен Желязков. Уточниха обаче, че за поста ще се бори човек с опит, който разбира от политика и експерименти няма да правят.

"Факторът за нормализация се нарича ГЕРБ", заяви Биков, след като входира нужните документи.

Изтича срокът за регистрация за участие в местния вот

„Тръгваме към победа на местните избори, с вярата, че това е единственото действие, което може да предотврати това, което се случи на национално ниво през последните 2 г., да се случи на местно ниво през следващите 4 г. Ние сме против това българските общини да бъдат превърнати в стартъп и в обект на експерименти“, категоричен е Биков.

Стратегията да запазят София, Биков обясни така: „Ние ще предложим подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика, който не е попаднал случайно на някаква позиция. Не търсим някакъв експеримент. Сега няма да обявим кандидат. Няма да останем без кандидат.“

„Виждаме хора, които излизайки от сенките на миналото, в момента се опитват да ни говорят за това какво ние не сме свършили”, каза Георг Георгиев.

ПП-ДБ се регистрира в ЦИК за местния вот

Източник: БГНЕС