Учени правят демонстрация в поредицата „Направи си сам наука”

Как можем да направим батерия в домашни условия и то съвсем сами? В документалната поредица „Направи си сам наука” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON, учени и любители правят демонстрации на подобни експерименти. Някои от тях са любопитни не само за малчуганите, но и за техните родители. 

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

За целта ще са ни нужни няколко лимона, галванизирани цинкови пирони, медни пирони и щипки тип „крокодилчета”. За да видим дали сме се справили успешно, ще ни трябва и волтметър.

Галванизираният цинков пирон се забива в единия край на лимона, а медният – в другия. За тях се закачат щипките, като трябва да се уверим, че контактът е добър. Минусът отива при цинковия пирон, а плюсът – при медния.

Батерия, съставена от един лимон, не може да захрани никакъв уред, затова ще са ни нужни няколко, които да навържем заедно.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.