Процесулано-следствените действия продължават с разпити на свидетели

Окръжна прокуратура - Благоевград ръководи досъдебно производство относно инцидент с хеликоптер край с. Гърмен, при който пилотът на летателното средство е загинал. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

В хода на първоначално проведените следствени действия е установено, че пилотът на летателния апарат е изпълнявал въздушно пръскане на горски територии. След като е приключил на 21 септември, пилотът на хеликоптера е излетял около 07:30 ч. на 22 септември от стадиона на с. Гърмен при намалена видимост (гъста мъгла), за да се прибере в базата на фирмата.

След огледа: Обявиха причината за падането на хеликоптера край Гърмен

В 12:50 ч. в РУ - Гоце Делчев е получен сигнал за излетял хеликоптер с дестинация към с. Цалапица, област Пловдив. Към момента на подаване на сигнала хеликоптерът и пилотът са в неизвестност.

В хода на издирвателните мероприятия в 19:20 ч. на същия ден хеликоптерът е установен в местността "Голек", в землището на с. Гърмен - гориста, трудно достъпна пресечена местност, отстояща на около 1,5 км от самото село. Установено е и тялото на загиналия пилот.

Уведомен е дежурен окръжен прокурор при Окръжна прокуратура - Благоевград и е образувано производство с първото действие по разследването – оглед на местопроизшествие.

Хеликоптер падна край село Гърмен (ВИДЕО)

Извършен е и повторен оглед. Процесулано-следствените действия продължават с разпити на свидетели, като ще бъдат назначени и необходимите експертизи за установяване на причините за инцидента. Работи се по всички възможни версии.

Източник: Окръжна прокуратура-Благоевград